Voor succes bij Van Loon op les
T 06 167 168 52
Erkend rij-instructeur

Rijles en Autisme of AD(H)D

Rijschool Van Loon is gespecialiseerd in het geven van rijles aan leerlingen met rij- en faalangst en met Autisme en AD(H)D. Hermine van Loon, de vaste rijinstructeur, is hiervoor gecertificeerd door Spectrum Nederland en biedt precies dat wat mensen met autisme nodig hebben. Dit houdt in dat de lessen gestructuureerd en duidelijk zijn en dat de rijlessen op maat geboden worden.

Om het leerproces te ondersteunen, wordt er gewerkt met Rijopleiding In Stappen (RIS). Dit houdt in dat je stapsgewijs rijles krijgt. Dit heeft als voordeel dat gebruik wordt gemaakt van de sterkste kant van mensen met autisme, namelijk het analytisch vermogen. Dus als je goed, veilig en op een leuke manier wilt leren auto rijden kies je voor Rijschool Van Loon.

Rij- en faalangst

Mensen met rij- en/of faalangst kunnen tijdens het rijden paniek ervaren. Lichamelijke symptomen zijn trillingen, zweten of een gevoel dat je de controle kwijt bent. Bepaalde dingen, zoals grote rotondes, bruggen en snelwegen kunnen extra angst bezorgen. Rij-angst kan ook optreden na een ongeluk.

Faalangst is angst om te falen wanneer je een prestatie moet leveren waarbij je beoordeeld wordt of denkt dat te worden. Kenmerk van angst is dat het een krachtige emotie is, gericht op gevaar en lichamelijke symptomen kan veroorzaken. De functie van angst is om emotioneel en fysiek te kunnen overleven. Deze angst kan ervoor zorgen dat je blokkeert tijdens het rijden of het autorijden gaat mijden.

Voor vragen of een proefles kan je mailen naar rijschoolvanloon@live.nl of bellen naar 06-16716852.